Hilo

Hey hey. 

Har snart vært på Hilo i 2 veke allerede. Tida går fort! Vi kom her onsdag den 2 januar. Undervurderte tida det tok oss fra hotellet til flyplassen på Honolulu, så det blei ei heseblesende og nervepirrende affære, men vi kom oss ombord. På flyplassen blei vi henta av folk fra skulen. Vi måtte venta litt ekstra på bagasjen, for den kom ikkje med samme fly som oss(sikkert fordi vi var seine), og ene kofferten til Maria kom med et anna fly igjen, så den fikk ikkje ho før dagen etter.

Første veka var orienteringsveke, for alle nye elever. Syns ikkje det var så veldig mange, har sikkert med at dei fleste begynner på høsten. Er mest transfer- og utvekslingsstudenter. Orienteringsveka besto i masse gratis mat, litt underholdning, bli-kjent-leker og diverse arrangement. Blant anna lip sing karaoke. Haha! kleeeeint.

I orienteringsveka blei vi kjent med dei andre norske fra uib(Andreas og Ben) og to norske jenter fra Tromsø, så vi har i grunnen blitt en liten gjeng. Fikk selvfølgelig prata en del med forskjellige amerikanske og :)

Vi norske har hengt en del i lag, naturligvis. I orienteringsveka var vi ute og sjekka utelivet her på Hilo, helt greit. Stengte veldig tidlig da. 

Oss jentene gikk og på kino en dag og såg Pitch Perfect, en perfekt jentefilm med skikkelig godfølelse. Gikk faktisk helt fint å sjå den uten undertekst! Etter kinoen så snubla vi over en utekonsert som var helt FANTASTISK. Blei forelska to ganga den kvelden altsåå! Først i filmen og så i dei flinke "gatemusikantane", trur faktisk dei er studenta her på skulen. Det var skikkelig reggae, hippie feeling over heile greia. Dei sang kjempebra. Eg filma masse, og kan sjå på filmane om igjen og om igjen.

Siste dagen i orienteringsveka var vi på en tour rundt om i Hilo. Vi var til Rainbow falls, Richardson beach, godterifabrikken og downtown. Den dagen regna det kjempemasse! 

Ellers så hadde eg to daga der eg var skikkelig kvalm og berre måtte ligge i senga og vente på at det skulle gå over. Var nok en kombinasjon av varmen, dehydrert og ukjente bakterier. 

Første skuleveke gikk ganske fint. Er i grunnen ganske fornøyd med faga eg tar. Her nede tar vi 5 fag for å dekke 30 studiepoeng. Eg har et fag om webdesign, et journalistikkfag, et kommunikasjonsfag, et om hawaii sin geologi og et fag om oseanografi. Skulesystemet her er veldig forskjellig fra det eg er vant med i Norge. I stedet for en stor eksamen på slutten av semesteret, så er det en del innleveringer, quizer og småeksamener underveis. Slutta relativt tidlig alle daga bortsett fra tirsdag. Tirsdagane har eg skule spredd fra klokka 9 til 8 på kvelden. Siste faget vara i 3 tima og er kommunikasjonsfaget. Et relativt spesielt fag som føles meir som gruppeterapi enn skule! haha. Kvar time består i at en av studentane helde en visdomssirkel som det blir kalt. Visdomssirkelen går ut på at vedkommande tar med seg personlige gjenstanda og fortelle om dei og sende dei rundt. Vise dei til resten av klassa. Deretter blir en gjenstand sendt rundt og et spørsmål blir stilt. Gjenstanden går på tur og alle svarer på spørsmålet. Etter at alle har svart, stille man et nytt spørsmål, og sånn fortsette det til timen er slutt. Forrige veke va spørsmåla: "Kva trur du folk tenke om deg når dei ser deg på gata, og korleis er det forskjellig fra sannheten om deg" og "Kva liker du best med deg sjølv". Glømte å skrive at sirkelen starter og ender med at alle står i en ring og helde hender mensdet blir spelt en sang som er valgt av lederen. 

Haha, som sagt, et meget spesielt fag. Litt utafor mi komfortsone, men trur det blir interessant og at eg har godt av det. Er noke å ta med seg vidare vertfall!

Ja, så.

Helga besto i diverse festing, og blei avslutta med en tidlig søndag og en busstur til andre sida av øya for å tilbringe dagen på ei nydelig strand. Hadde lyst å være der heile dagen! 

Har desverre ikkje tatt så fryktelig masse bilder, men har litt da :)

Meg og Jannicke i leiligheta til Ben og Andreas :)


Palma i downtown.


Meg og Maria ved ei elv. Trur det var der man kunne sjå vatnet boble pga lavatuber under, eller noke. Va for masse vatn til at vi kunne sjå det den dagen.


Rainbow falls. Ingen regnbue denne dagen nei!Meg ved fossen. Må lære meg å pose :P Awkward in front of camera!


Happy when it rains?


Lata som i alle fall.


Richardson.


Skilpadder!


Meir skilpadder!
En stakkar i graset (slapp av, den er levande)


Gatemusikk ^^

Veit ikkje om eg tørr å gå inn her altså!


Vi var på en fest midt i ødemarka! Dansa under en presenning, og i regnet! haha. Kjempeartig!


Hapuna!


Deilig!


Sjekk bussen vår da!! Skikkelig typisk amerikansk!


3 kommentarer

Sonja Kristin

15.01.2013 kl.11:06

Ååååå, eg er misunnelig! :) Kjempekjekt å lese Malin! Vi må skypast en dag, gid! :)

Linda Beate

15.01.2013 kl.13:19

Kjekkaste lesestoffet idag :) Keep up posing & posting <3 Love ya :*

15.01.2013 kl.19:48

Herlig å høre/se fra deg, Malin! Kos deg masse, nyt og lær masse nytt!

Klem fra tante Benthe

Skriv en ny kommentar

hits